AURAN KYTKENTÄ   |  AURAT   |   HARJALAITTEET  |  HIEKOITUSKAUHAT  |  KAUHAT   |  LANAT   |  PERÄVAUNUT   |  MUUT

Perhosaura

Molemmille puolille heittävä perhosaura traktoriin tai pyöräkoneeseen

Perhosaura rakentuu kahdesta alueauran heittosiivestä antaen molemmille puolille hyvät heitto-ominaisuudet samalla kun pihamaiden ja terminaalien aurauksessa tarvittava puskulevymäinen työntöominaisuus säilyy hyvin. Auran siipi kääntyy hyvin molemmille puolille ja alueaurasta tuttu heittosiipi heittää lumen korkealle penkalle jo pienillä 15-20 km/h ajonopeuksilla.

Auran siiven alaosa on suora ja puolestaan yläosa suoristuu eteenpäin samalla tavoin kuin alueaurassa. Tiellä ajettaessa ajoviima pääsee hyvin siiven sisälle, auttaen lumen lentämisessä aurattavalle puolelle. Auran keskellä oleva eteenpäin suuntautuva visiiri estää lumen lentämisen työkoneen päälle.

Malliston hydraulinen vaimennin toimii iskunvaimentimena ja tasoittaa tehokkaasti jäisestä pinnasta tulevaa värinää. Esteen sattuessa sylinteri joustaa paineakun avulla ja korjaus takaisin aurausasentoon tehdään helposti työkoneen hydrauliikalla. Uuden malliston vakioteräkulma on 45 astetta, jota voidaan ajon aikana säätää ajamalla vaimentimen sylinteriä eteen tai taaksepäin. Sylinteriä säädettäessä koko auran siiven kulma muuttuu samalla lumen heitto – ominaisuudet ja suunta. Auran kääntölaitteessa on lisäksi varoventtiili, joka joustaa esteen sattuessa siiven käännön suunnassa. Hydraulisen vaimentimen toimintaa voidaan säätää, säätämällä vaimentimen varoventtiiliä.

Perhosaurat ovat rakenteeltaan vankka ja soveltuu hyvin myös suuremmille traktoreille ja pyöräkoneille. Perhosen muotoon hitsatut siivet antavat jäykkyyttä, samoin auran siipi ja siiven jäykisteet ovat järeää materiaalia. Huolimatta kasvaneesta painosta aura on käyttökelpoinen myös pienemmillä koneilla, sillä runko on lyhyt ja auran painopiste tulee lähelle työkoneen kiinnityspistettä. Järeydestään huolimatta aura on herkkä työntää, mikä säästää työkoneen polttoainetaloudessa.

Auran siiven kellunta on toteutettu rungon ja siiven välissä olevalla kelluntapalkilla, mikä mahdollistaa molemmille puolille yhtä suuren kääntökulman. Siiven kiinnitystapeissa on rasvattavat liukulaakerit ja itse tapit ovat lukittu pyörimistä vastaan. Sivuttaissuunnassa siipi on laakeroitu kuudella muovisella painelaakerilla, jotka pienentävät tarpeetonta kulumista ja vaimentavat tehokkaasti auran ajomelua. Siiven kääntö tapahtuu kahdella halkaisijaltaan 80 mm sylinterillä, jotka järeytensä puolesta mahdollistavat portaattoman aurauskulman säädön aina 0-45 oikealle ja 0-41 asteeseen vasemmalle puolelle.

Perhosaurat voi nyt varustaa tukipyörällä, joka mahdollistaa terän säätämisen juuri tienpinnan yläpuolelle. Näin säästetään teräkuluissa etenkin asfaltti ja ensiaurauksilla. Tukipyörä poistaa tassujen kulumisen eikä myöskään muodostu liukasta tassun jälkeä.

Käy tutustumassa FMG:n verkkokauppaan! Sieltä löydät valmiita teräpaketteja kiinnitystarvikkeineen. Meillä on myynnissä kovametallipolanneterät, verkkoterät ja tasaterät.

Tekniset tiedot

Vieritä taulukkoa nähdäksesi sen kokonaan

MalliLeveysKorkeusTyöleveysOma painoHinta alk. (ALV 0 %)
PA300397 cm138 cm220-305 cm895 kg7 900€
PA330428 cm145 cm240-335 cm935 kg8 300€
PA360458 cm152 cm260-365 cm975 kg8 800€
PA390489 cm159 cm285-395 cm1040 kg9 100€

Kysy tarjous tästä tuotteesta

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.