Yritys

FMG kehittää, valmistaa ja toimittaa asiakkailleen laadukkaita tie- ja kiinteistönhoitotyölaitteita markkina-alueina Pohjoismaat, Baltia ja Ukraina.

  • Perustettu vuonna 1989
  • Vuonna 2010 voimakas kansainvälistyminen alkoi
  • Toimitilat Iisalmen teollisuuskylässä
  • Arvostettu yhteistyökumppani ja työnantaja

Yhtiö perustettiin vuonna 1989 nimellä Lapinlahden Levypalvelu perustajansa Jarmo Hiltusen kotikunnan mukaan. Toiminta alkoi kotipihan yhteyteen rakennetusta hallista, jossa tehtiin joitakin alihankintaosia vieremäläiselle Ponsse-yhtiölle. Ensimmäinen ns. oma tuote saatiin metsäkoneen kourasta, jonka oston yhteydessä yhtiö sai Rote-tuotemerkin. Myöhemmin puutavarakouria toimitettiin pienestä maatilakuormaimesta aina suurempiin kaivinkoneisiin saakka.

Seuraava askel oli traktorin työlaitteiden kehittäminen silloisten urakoitsijoiden pyynnöstä ja toiminta vakiintuikin vähitellen tie- ja kiinteistönhuoltokoneiden valmistukseen. Toiminnan laajennuttua vuonna 1994 yritys muutti Iisalmeen Parkatin teollisuusalueelle saaden selvästi lisää tilaa kasvaneeseen konepajatoimintaan.

Myyntiyhteistyö kotimaisen Valmetin traktorimyynnin kanssa alkoi vuonna 1996, jonka yhteydessä esimerkiksi aurojen valmistusmäärät kasvoivat selvästi. Myöhemmin toiminta laajeni muihin työlaitteisiin ja vuonna 2003 yhtiö sai upouudet toimitilat Iisalmen teollisuuskylältä nykyiselle paikalle.

Yhtiön voimakas kehittäminen ja investoiminen sekä fyysisiin että henkisiin resursseihin alkoi vuonna 2010. Silloin yhtiön omistuspohja, nimi sekä tuotemerkki vaihtuivat ja voimakas kansainvälistyminen alkoi. FMG haluaa keskittyä ydinosaamiseensa läheisessä yhteistyössä asiakkaiden ja myyntiorganisaatioidensa kanssa ja rakentaa tuotteita ja palvelua paremmaksi koko henkilöstön voimin. Tästä syystä asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen on meille tärkeää yhtiön jokaisessa työvaiheessa. Tällä hetkellä sekä tilauskanta että kiinnostus tuotteisiimme ovat selvässä kasvussa.

FMG:n toimintapoliitiikka

Valmistus

FMG valmistaa asiakkailleen laadukkaita tuotteita, jotka toimitetaan tilausvahvistuksen mukaisesti sovitussa varustuksessa ja aikataulussa.

Tuotekehitys

Tuotteiston tuotekehitys lähtee läheisestä yhteistyöstä asiakkaiden ja myyntiorganisaatioiden kanssa huomioiden ympäristön muutokset ja aiemmat kokemukset.

Ominaisuudet

Tuotteiden mitoitus ja varustelu perustuvat ammattimaiseen urakointikäyttöön.

Tiimi

Jokainen FMG tiimin jäsen tuntee pääpiirteittäin asiakkaan käytön ja käyttöympäristön.

Yritys

Yhtiön tarkoituksena on olla yhteiskunnallisesti ja arvostettu työnantaja ja kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alallaan, kunnioittaen ympäristöä ja luontoa sekä työntekijöiden turvallisuutta.

Laatusertifikaatti