FMG:n TLN250-tielana tuo järeän lanan ominaisuudet keskikokoiseen tielanaan!

TLN250-tielana kasvattaa FMG:n legendaarisen maineen saavuttanutta tielanamallistoa alaspäin. Suuremmat mallit TLN570, TLN430 ja TLN370 ovat olleet markkinoiden järeimpien tielanojen joukossa. TLN-lanat ovat olleet täysipäiväisten urakoitsijoiden suosiossa sekä sorateiden kunnostuksessa että polanteenpoistossa.

– Halusimme säilyttää isompien lanojen hyvät ominaisuudet ja työnjäljen, mutta niin, että veturiksi riittäisi 120-hevosvoimainen ja 5 tonnin painoinen traktori. Tässä onnistuttiin ja nyt tarjolla on selvästi pienempi, ketterämpi ja edullisempi lana, joka tekee erittäin hyvää jälkeä. Ainoa mistä joutuu tinkimään isompiin lanoihin verrattuna on työleveys, kertoo markkinointijohtaja Jarkko Hyyrönmäki.

TLN250-tielanassa on FMG:n perinteinen rengaspakkeri, joka tasoittaa ja tiivistää lanatun pinnan. TLN250:ssä on myös isommista lanoista tuttu aisaohjaus, jonka ansiosta muutenkin kompakti lana on erittäin ketterä.

– Käyttäjät ovat arvostaneet TLN-lanojen joystick-ohjausta. Ohjaus voidaan kytkeä traktorin omaan joysctickiin, jos traktorissa on riittävästi hydrauliikan liitäntöjä. Jos tarvitaan erillinen joystick, niin joystick ja näyttö kytketään yleensä käsinojaan tai sivupaneeliin. Joystickin liikesuunnat ja herkkyys voidaan säätää käyttäjän toiveiden mukaan. Joystick ohjaa lanan etuosassa olevan prosessorin avulla lanan liikkeitä tarkasti ja pehmeästi, kertoo Hyyrönmäki.

TLN250-tielanan kaltevuutta voidaan säätää tien profiilin korjaamiseksi. Myös lanan etu- ja takapään korkeutta voidaan säätää erikseen. Mieleiseksi säädetty työsyvyys säilyy ennallaan, vaikka lana välillä nostetaan ylös ja lasketaan taas alas.

Tekniset tiedot

MalliTyöleveysTyöleveys lisäsiivelläPituusTerien määräPaino
TLN250250 cm290 cm670 cm42700 kg