ETUNOSTIMET   |  AURAT   |   HARJALAITTEET   |   KAUHAT   |  LANAT   |  PERÄVAUNUT   |  MUUT

Tielana –

Tehokkaan traktorin ja tielanan yhdistelmällä korvaat kalliit tiehöylät

Kuvaus

FMG tielana on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu sorateiden hoitoon. Lanaa vedetään keskitehoisilla tai järeillä maataloustraktoreilla ja ohjaus tapahtuu parhaiten erinomaisen tarkalla joystick-ohjauksella. Tielanan kaltevuutta voidaan säätää tarpeen mukaan, jolloin tien profiili saadaan optimaaliseksi. Samoin tielanan etu-/takapään korkeutta voidaan säätää erikseen. Oikeaan työsyvyyteen säädetty lana nostetaan vakaajatangon välityksellä ylös ja alas laskettaessa lana palaa takaisin säädettyyn arvoon.

Lisävarusteena saatavalla hydraulisella viimeistelyterällä on erittäin kätevä viimeistellä tienpinta helposti joystick-ohjauksella. Kaikissa FMG:n lanoissa on tuttu rengaspakkeri, joka tasoittaa sekä painaa muokatun pintakerroksen takaisin tiiviiksi pinnaksi.

FMG-lanat on varustettu ruuvikiinnitteisillä siivillä sekä polanteenpoistoasennolla. Lanan levein siipi voidaan tarvittaessa kääntää apunivelen avulla auraamaan polanteen keskitieltä sivuun, jolloin se toimii ns. polanteenpoistoasennossa. Samassa yhteydessä muut ruuvikiinnitteiset siivet voidaan irrottaa, jolloin lanasta saadaan täysverinen polanteenpoistoaura. Vaikka lanan omapaino on suuri, voidaan siihen tarvittaessa laittaa lisäpainoja polanteen irrottamiseksi.

Lanamallistossamme on nyt neljiä eri kokoluokan lanaa, joille kaikille on selvästi oma käyttötarpeensa ja tarve vetovoimaksi. Pienin TLN250 soveltuu teille, jotka ovat leveydeltään 3 – 4.5m.  Malli TLN370 3,5 – 5m teille, malli TLN430 5 – 6m teille ja järein TLN570 sorateille aina 7m leveyteen saakka. Vetokoneeksi suositellaan vähintään 120hv traktoria ja painoa tulisi olla 5000kg – 8000kg, riippuen lanan mallista ja halutusta työsyyydestä. On tärkeää, että lana on oikean kokoinen käyttötarpeeseen, sillä liian leveällä lanalla on mahdoton muotoilla tietä niin, että vesi kulkeutuisi tieltä luonnollisesti pois.

Joystickilla tapahtuva ohjaus tekee lanaamisesta helppoa ja tarkkaa. Joystick-ohjain kytketään yleensä traktorin käsinojaan tai sivupaneeliin, jolloin se on ergonimisesti oikealla paikalla. Lanan etuosaan sijoitetut proportionaaliset venttiilit yhdessä prosessorin kanssa tekevät liikkeistä pehmeitä ja antavat hyvän tuntuman pienimpäänkin terän säätöön. Säätövivun päässä olevat napit kertaavat mahdollisuuksien määrän, jolloin lanan kaikki liikkeet voidaan säätää yhdellä kämmenen otteella. Joystick-ohjauksella voidaan säätää kahta toimintoa yhtä aikaa. Lisävarusteena saatava Joystick-ohjaus toimii parhaiten traktorin Power Beyond -hydrauliikalla, mutta erillisillä venttiilijärjestelyillä saadaan ohjaus myös traktorin mekaaniseen hydrauliikkaan.

Jos traktorissa itsessä on proportionaalit venttiilit ja tielanan ohjaus voidaan kytkeä traktorin joystickiin, erillistä tielanan joystickin ohjausta ei tarvita (Smart-Touch, Valtra)

Kaikkiin FMG lanoihin on nyt saatavilla penkkaleikkuri, jolla voit joko leikata penkan ojaan tai ottaa tienreunan materiaalin tielle päin. Jälkiasennettavissa kaikkiin malleihin.

Tekniset tiedot

Vieritä taulukkoa nähdäksesi sen kokonaan

MalliTyöleveysTyöleveys lisäsiivelläPituusTerien määräPainoKiinnitys
TLN250250 cm290 cm670 cm42700 kgVetokoukku
TLN370275 cm310 cm855 cm43750 kgVetokoukku
TLN430310 cm350 cm890 cm44420 kgVetokoukku
TLN570350 cm370 cm940 cm45800 kgVetokoukku

Kysy tarjous tästä tuotteesta

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.