ETUNOSTIMET   |  AURAT   |   HARJALAITTEET  |  HIEKOITUSKAUHAT  |  KAUHAT   |  LANAT   |  PERÄVAUNUT   |  MUUT

Tielana

Vakiovarusteet

Lisävarusteet

Tehokkaan traktorin ja tielanan yhdistelmällä hoidat soratiet kustannustehokkaasti

UUTUUS!

FMG tielanoihin on nyt saatavilla kolme eritasoista ohjausjärjestelmää.

StandardTech ( vakiona ) järjestelmässä lanan hydrauliikka kytketään suoraan traktorin pikaliittimiin ja kaikkia lanan toimintoja ohjataan traktorin omilla hallintalaitteilla.

ControlTech ohjausjärjestelmässä lanaa ohjataan joystick ohjaimella ja lanassa on oma venttiilistö. ControlTech järjestelmän asetuksia säädetään matkapuhelimen sovelluksella ja tämä mahdollistaa myös etädiagnostiikan FMG:n tehtaalta. Järjestelmä kytketään joko PowerBeyond liittimeen tai yhteen kaksitoimiseen lohkoon.

SensorTech (ei TLN250) ohjausjärjestelmässä lanan ohjaussylinterit on varustettu antureilla, joiden avulla lanan asento voidaan määrittää tarkasti. Lanaa ohjataan joystickillä ja 5,7″ kosketusnäytöllä. Näytöltä näkyy mm. työsyvyys eri terillä, sivuttaiskallistus ja hydraulisen lisäsiiven asento. Kun hyvä säätö lanaukseen on löytynyt, se voidaan tallentaa muistipaikalle ja aktivoida takaisin jos lanaa joudutaan välillä säätämään eri asentoihin. Ohjausjärjestelmästä löytyy myös impulssitoiminto, jonka avulla lana voidaan ajaa työasentoon tai kuljetusasentoon yhdellä joystick:n liikkeellä.

FMG tielana on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu sorateiden hoitoon. Lanaa vedetään traktorilla tai kuorma-autolla. Tielanan kaltevuutta voidaan säätää tarpeen mukaan, jolloin tien profiili saadaan optimaaliseksi. Samoin tielanan etu-/takapään korkeutta voidaan säätää erikseen. Vakiovarusteena on myös hydraulinen lisäsiipi, jolla tien reuna voidaan muotoilla niin, että vesi pääsee tieltä ojaan ja lisävarusteena saatavat viimeistelyterän hydrauliset jatkeet helpottavat tien pinnan viimeistelyä. Oikeaan työsyvyyteen säädetty lana nostetaan vakaajatangon välityksellä ylös ja alas laskettaessa lana palaa takaisin säädettyyn arvoo

Kaikissa FMG:n lanoissa on jo tutuksi tullut rengaspakkeri, joka tasoittaa sekä painaa muokatun pintakerroksen takaisin tiiviiksi pinnaksi ja sitoo kosteuden maan sisään, sekä ehkäisee näin pölyn muodostumista. Maksimi siirtonopeus rengaspakkerin varassa on 40km/h.

Uutena lisävarusteena FMG tielanoihin (TLN370-TLN570) saa siirtopyörät. Siirtopyörien varassa ajettaessa mahdollistetaan suuremmat siirtonopeudet (max. 60km/h) ja samalla säästetään rengaspakkeria kulumiselta. Siirtopyörissä on myös hydrauliset jarrut, jotka lisäävät yhdistelmän hidastavuutta sekä turvallisuutta.

Kun lanaa siirretään siirtopyörien varassa, yhdistelmästä tulee ketterämpi ja pienempi vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta. Siirtopyörät toimivat myös viimeistelyterän tukipyörinä, vaikkakin viimeistelyterän säätö suhteessa tukipyöriin tapahtuu edelleen mekaanisesti. Siirtopyörien nosto ja lasku vaativat käyttöönsä yhden traktorin hydrauliikkalohkon.

FMG-lanat ( ei TLN250 ) on varustettu ruuvikiinnitteisillä siivillä sekä polanteenpoistoasennolla. Lanan levein siipi voidaan tarvittaessa kääntää apunivelen avulla auraamaan polanteen keskitieltä sivuun, jolloin se toimii ns. polanteenpoistoasennossa.  Vaikka lanan omapaino on suuri, voidaan siihen tarvittaessa laittaa lisäpainoja polanteen irrottamiseksi.

Lanamallistossamme on nyt neljä eri kokoluokan lanaa, joille kaikille on selvästi oma käyttötarpeensa ja tarve vetovoimaksi. Pienin TLN250 soveltuu teille, jotka ovat leveydeltään 3 – 4.5m.  Malli TLN370 3,5 – 5m teille, malli TLN430 5 – 6m teille ja järein TLN570 sorateille aina 7m leveyteen saakka. Vetokoneeksi suositellaan vähintään 120hv traktoria ja painoa tulisi olla 5000kg – 8000kg, riippuen lanan mallista ja halutusta työsyyydestä.

On tärkeää, että lana on oikean kokoinen käyttötarpeeseen, sillä liian leveällä lanalla on mahdoton muotoilla tietä niin, että vesi kulkeutuisi tieltä luonnollisesti pois.

Kolmeen suurimpaan FMG lanaan on saatavilla penkkaleikkuri, jolla voit joko leikata penkan ojaan tai ottaa tienreunan materiaalin tielle päin. Jälkiasennettavissa kaikkiin malleihin.

VARUSTEET

Vakiovarusteet: hydraulinen lisäsiipi, tasaterät, takavalot ja varoitusvilkku, rangaspakkeri, nostovakain, takasiipi, neljä terää, polanteenpoistoasento ( ei TLN250), pyörät viimeistelyterälle, LED-äärivalot.

Lisävarusteet: tappiterät, lisäsiipi TLN370-570, nivelaisa, Control Tech ohjaus, Sensor Tech ohjaus, hydraulinen viimeistelyterä, suora jatke polanteen poistoon TLN370-570, siirtöpyörät TLN370-570, penkkaleikkuri, siirtopyörät.

Tekniset tiedot

Vieritä taulukkoa nähdäksesi sen kokonaan

MalliTyöleveysTyöleveys lisäsiivelläPituusTerien määräPainoKiinnitysHinta alk. (ALV 0 %)
TLN250250 cm290 cm670 cm42700 kgVetokoukku34 247€
TLN370275 cm310 cm855 cm43750 kgVetokoukku41 752€
TLN430310 cm350 cm890 cm44420 kgVetokoukku45 662€
TLN570350 cm370 cm940 cm45800 kgVetokoukku50 208€

Kysy tarjous tästä tuotteesta

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.